Heart 2 Art

"Απέναντι στον καθρέφτη" της Σοφίας Παπούλια ​σε διασκευή & σκηνοθεσία Νίκου Κρίκα


Βρέθηκα στην παράσταση “Απέναντι στον καθρέφτη”, που παίζεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (ΚΕΤ). Είναι ένα έργο της Σοφίας Παπούλια, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Κρίκα.
Η Μαριάνθη, χωρισμένη χρόνια έχει μεγαλώσει μόνη της τον γιο της Μιχάλη. Έχει μια αδελφή την Ελένη, με την οποία μένουν μαζί, κι έναν αδελφό τον Δημήτρη, με τον οποίο είχαν ανέκαθεν χάσμα απόψεων. Ο Μιχάλης κάποια στιγμή της ανακοινώνει, ότι θέλει να ζήσει μόνος του πλέον, κι ίσως γι’αρχή φιλοξενηθεί στο σπίτι του αγαπημένου του συντρόφου Πέτρου, έναν εκεντρικό τύπο, που τα καπέλα του δεν αρέσουν καθόλου στην Μαριάνθη. Παρόλες τις επισκέψεις στην ψυχολόγο, θα μπορέσει άραγε η Μαριάνθη να δεχτεί την ανεξαρτοποίηση του Μιχάλη, όπως και τον εκεντρικό του σύντροφο;

Ένα θεατρικό έργο, πολύ ρεαλιστικό, πολύ ουσιαστικό, που “κοιτάζει” τις ανθρώπινες σχέσεις πολύπλευρα, και “φωτογραφίζει” την Ελληνική κοινωνία του σήμερα, με τις προκαταλήψεις της, τις δυσλειτουργίες της, αλλά και την ανάγκη για τις ανθρώπινες αξίες όπως και για την διάσωση του θεσμού της οικογένειας.
Η σκηνοθεσία του Νίκου Κρίκα με νεύρο και ρυθμό, απόλυτα ρεαλιστική, σε βοηθάει να κάνεις εικόνα ακόμα κι αυτά που εννοούνται, αλλά δεν εμφανίζονται. Ο ίδιος στον ρόλο του Μιχάλη, με εξέπληξε με το πάθος και την αλήθεια στην ερμηνεία του. Αποδίδει έναν Μιχάλη σε απόλυτη ισσοροπία με την διαφορετικότητά του, κι αποφασισμένο να βγεί από την αποπνικτική σχέση με την μητέρα του, παρόλο το κόστος.

Η Φαίδρα Παπανικολάου στον ρόλο της Μαριάνθης, αποδίδει με μεγάλη πειστικότητα την μόνη και ταλαιπωρημένη γυναίκα, που βρήκε νόημα στην ζωή της, μέσα από το μεγάλωμα του μονάκριβου γιού της. Υπερχειλίζει από συναίσθημα και σε παρασύρει, όταν προσπαθεί εναγωνίως με την βοήθεια της ψυχολόγου της, να δεχτεί τον “αποχωρισμό από τον Μιχάλη. Έναν αποχωρισμό που την υποχρεώνει να οριοθετηθει ξανά σαν άνθρωπος.

Πολύ αληθινή στην ερμηνεία της επίσης, η Ελευθερία Ροβολή στον ρόλο της Ελένης. Αποδίδει με τις σωστές δόσεις συναισθήματος, την ψύχραιμη και ώριμη αδελφή, που αν και δεν έκανε παιδιά κατανοεί όλη την οικογένεια, την στηρίζει, και προσπαθεί να κρατήσει τις ισσοροπίες επεμβαίνοντας όπου και όταν χρειάζεται.

Εξαιρετική και η Βιργινία Μιχαήλ , στον ρόλο της ψυχολόγου Ζαφειρίας. Μελετημένη στις εκφράσεις, όπως και στις στάσεις σώματος, θα σ’έπειθε ότι είναι πράγματι ψυχολόγος.

Ο Νικήτας Καστής στον ρόλο του θείου Δημήτρη, αποδίδει ικανοποιητικά έναν θείο ανεξάρτητο, ελεύθερο, που προσπαθεί να στηρίξει τον Μιχάλη στην απόφασή του, ακόμα κι αν πρέπει να έρθει σε ρήξη με τις αδελφές του. Πολύ πειστικός στις “εκρήξεις” του.

Η μουσική του Θέμη Αμοιρίδη σε βάζει μέσα στην ατμόσφαιρα του έργου, ενώ σκηνικά, κουστούμια και χορογραφίες, κρατούν ισσοροπίες, και προσθέτουν στην λιτή ατμόσφαιρα της παράστασης.

Συντελεστές:
Διασκευή-σκηνοθεσία: Νίκος Κρίκας
Βοηθός σκηνοθέτη-φωτογραφίες: Χρήστος Νάνος
Χορογραφίες: Ζωή Κολλάτου
Σκηνικά: Μαρία Αντωνιάδου
Κοστούμια: Μαρία Λίναρη
Πρωτότυπη μουσική: Θέμης Αμοιρίδης
Επικοινωνία: Φένη Μπένου, Ελένη Μιχαλάκη
Παίζουν: Φαίδρα Παπανικολάου, Νίκος Κρίκας, Ελευθερία Ροβολή, Νικήτας Καστής, Βιργινία Μιχαήλ

Διάρκεια: 55΄

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
Μέχρι 10/3/2019

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ.: 213.00.40.496

Eισιτήρια:
10€, 8€ (φοιτητικό, άνω 65), 5€ (κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ

Μετά από περίπου 20 χρόνια στο χώρο της μόδας, και των ΜΜΕ, μέσα από δημιουργική και ποιοτική δουλειά, αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό που μ'εκφράζει. Αφορά όλα όσα μας δίνουν ευχαρίστηση, χαρά, ελπίδα, κι όλα αυτά με το δικό μας ξεχωριστό στυλ. Ελπίζω να το απολαύσετε , και να ταξιδέψουμε μαζί στον όμορφο κόσμο του. θα χαρώ να έχω και τις δικές σας ιδέες και προτάσεις.

YOU MIGHT ALSO LIKE

RECENT POSTS

Close Menu