Heart 2 Art

Βιωματικό Εργαστήριο Διαχείρισης Άγχους (Stress Management) στην Νέα Ευρυάλη Γλυφάδας

Πήρα μέρος σ’ένα πολύ διαφορετικό σεμινάριο, κι επειδή πραγματικά το βρήκα ενδιαφέρον, θέλησα να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας. Το σεμινάριο ήταν 4ημερο συμμετοχικό, βιωματικό εργαστήριο Διαχείρισής Άγχους (Stress Management).

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι είναι ένα εργαστήριο, το οποίο σε βοηθά ν’αντιμετωπίσεις και να διαχειριστείς το άγχος σου μέσα από διάφορες τεχνικές και παιχνίδια, ομολογουμένως πολύ διασκεδαστικά, ενδιαφέροντα και διαφωτιστικά, συμμετέχοντας σε μια ομάδα.

Κάθε ημέρα ήταν διαφορετική από την προηγούμενη, γιατί είχαμε να κάνουμε ποικίλες δραστηριότητες.


Την πρώτη φορά πχ, χωριστήκαμε σε ομάδες διαλέγοντας κάποιο χρώμα. Όσοι είχαν διαλέξει το ίδιο χρώμα, ήταν στην ίδια ομάδα. Η κάθε ομάδα έπρεπε ν’απαντήσει γραπτά σε διάφορες ερωτήσεις του τύπου: Τι είναι για εσάς το άγχος, τι σας αγχώνει, τι σας βοηθά να χαλαρώσετε κλπ. Όλες οι ομάδες απαντούσαν σε όλες τις ερωτήσεις, όπου μετά τις συζητούσαμε.

Αργότερα παίξαμε ένα παιχνίδι όπου δείχνοντας κάποιον, οι διπλανοί έπρεπε να κάνουν κάποιου τύπου χορευτικές κινήσεις, να φωνάξουν κάτι κλπ.
Φυσικά σε κάθε κίνηση ή φωνή, το γέλιο ήταν άπλετο.

Την δεύτερη φορά η κάθε ομάδα “έπαιξε” σ’ένα μικρό αυτοσχέδιο θεατρικό, μια αληθινή αγχωτική ιστορία, που είχε βιώσει κάποιος από την ομάδα. Στην διάρκεια του θεατρικού, οποιοσδήποτε από την άλλη ομάδα, μπορούσε ν’αλλάξει το σενάριο, δίνοντας τις δικές του λύσεις στην αγχωτική αυτή ιστορία.

Την τρίτη φορά, είχαμε ν’ακούσουμε μια ιστορία, να την αναλύσουμε και να την συζητήσουμε, όπως και να κάνουμε ασκήσεις συγκέντρωσης και χαλάρωσης.

Και τέλος την τέταρτη φορά, εκφράσαμε τις σκέψεις μας μέσω ζωγραφικής, συγκεκριμένα ζωγραφίζοντας ο καθένας μας την δική του ινδική μαντάλα.

Για όσους δεν ξέρουν η ινδική μαντάλα σαν λέξη μπορεί να μεταφραστεί με την λέξη “κύκλος”, όμως μια μάνταλα είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό σχήμα. Αντιπροσωπεύει την ΟΛΟΤΗΤΑ και μπορεί να θεωρηθεί ως υπόδειγμα για την οργανωτική δομή της ίδιας της ζωής.
Και τελειώσαμε κάνοντας ασκήσεις σωστής αναπνοής, οι οποίες λειτούργησαν τόσο χαλαρωτικά, που κανείς δεν ήθελε να σταματήσει γρήγορα.

Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται ενδιαφέροντα, να σας πώ ότι ήταν και δωρεάν!
Γιατί αυτό το συμμετοχικό βιωματικό σεμινάριο, το πρόσέφερε ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ευρυάλης Γλυφάδας, με πρόεδρο τον κ.Ορέστη Τσάγκλα, κι αντιπρόεδρο τον κ. Γιώργο Σαλαμπάση.
Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πολιτισμού, Λαογραφίας, Αθλητισμού και Νέων τεχνολογιών In – Planet, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Erasmus+ Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (European Voluntary Service – EVS)”.

Η εισηγήτρια του σεμιναρίου αυτού ήταν η κ. Έλενα Λοίζου.

 κ. Έλενα Λοίζου

 κ. Ορέστης Τσάγκλας

Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοιν. Μέριμνας & Αλληλεγγύης Δήμου Γλυφάδας, Διδάκτωρ Παντείου, Εκπαιδευτικός.

Το διασκεδάσαμε πολύ, γελάσαμε όλοι όσοι λάβαμε μέρος, και ήρθαμε σ’επαφή με αυτό το μικρό παιδί, που μπορεί να το έχουμε καταχωνιάσει βαθιά μέσα στην ψυχή μας, αλλά αυτό υπάρχει πάντα εκεί, πασχίζοντας να βρεί την ευκαιρία να βγεί στην επιφάνεια ξανά.

Διδάξαμε ο ένας τον άλλο, και βοηθήσαμε ο ένας τον άλλο να βρεί τις ισσοροπίες του. Κανένας μας δεν ήθελε να τελειώσει, και μέσα σε λίγες ημέρες ήρθαμε πολύ κοντά.

Μπράβο για την αξιόλογη πρωτοβουλία του συλλόγου Ευρυάλης, και του προέδρου της κ. Ορέστη Τσάγκλα. Ήταν υπέροχα.

ΓΡΑΦΕΙ : 

Μετά από περίπου 20 χρόνια στο χώρο της μόδας, και των ΜΜΕ, μέσα από δημιουργική και ποιοτική δουλειά, αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό που μ'εκφράζει. Αφορά όλα όσα μας δίνουν ευχαρίστηση, χαρά, ελπίδα, κι όλα αυτά με το δικό μας ξεχωριστό στυλ. Ελπίζω να το απολαύσετε , και να ταξιδέψουμε μαζί στον όμορφο κόσμο του. θα χαρώ να έχω και τις δικές σας ιδέες και προτάσεις.

YOU MIGHT ALSO LIKE

RECENT POSTS

Close Menu