Heart 2 Art

ΕΞΥΠΝΑ ΜΙΚΡΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ

Το “Έξυπνα μικρά ψέματα” είναι ένα έργο του βραβευμένου με Tony Award  συγγραφέα Τζο Ντι Πιέτρο, σε διασκευή και σκηνοθεσία Πέτρου Φιλλιπίδη. Είναι μια ανάλαφρη κωμωδία για τις συζυγικές και οικογενειακές σχέσεις. Μέσα από τις αντρεπτικές κι αστείες καταστάσεις που περιγράφει, κατορθώνει να περάσει
σημαντικά μηνύματα.

Ένας μεσήλικας πατέρας μένει εμβρόνητος μετά την εκμυστήρευση του γιου του,
ότι είναι ξετρελαμένος με την νέα και καλλονή γυμνάστριά του. Μόνο που ο γιος είναι παντρεμένος, μ’ένα νεογέννητο μωράκι. Η γυναίκα του δεν έχει καταλάβει τίποτα. Αντιθέτως κανονίζει ένα ταξίδι έκπληξη στην μαγική Χαβάη.
Παρόλο που ο πατέρας προσπαθεί να κρατήσει το μυστικό, η μητέρα το αντιλαμβάνεται. Αποφασίζει λοιπόν να σώσει τον γάμο τους. Τους καλεί για ένα cheese-cake στο σπίτι, κι εκεί γίνονται αποκαλύψεις που ανατρέπουν τα δεδομένα.

Η Κάτια Δανδουλάκη εξαιρετική στον ρόλο της μητέρας, που προτιμά να θυσιάσει την προσωπική της ασφάλεια, για χάρη του παιδιού της. Δυνατή, τολμηρή, συγκινεί με τις αποκαλύψεις της. Προστατευτική αλλά όχι παρεμβατική, παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σχέσης του ζευγαριού.
Γλυκειά, αριστοκρατική, βάζει την προσωπική της σφραγίδα στον χαρακτήρα. Εξαιρετική στην κωμωδία, μέσα στα πλαίσια, χωρίς περιττές υπερβολές. Έχει μια ξεχωριστή χάρη επάνω στην σκηνή.

Επίσης εξαιρετικός ο Γιώργος Παρτσαλάκης στον ρόλο του στοργικού πατέρα. Προστατευτικός, φιλικός προς τον γιο του, και υποχωρητικός με κατανόηση προς την γυναίκα του. Κάνει ότι μπορεί να υποστηρίξει την προσπάθεια ωρίμανσης του γιου του.
Πολύ φυσικός και χαλαρός στην σκηνή, αποδίδει εξαιρετικά έναν ρόλο που του ταιριάζει πολύ. Ιδιαίτερα συγκινητικός ιδιαίτερα στο τέλος της παράστασης. Μία πολύ ώριμη ερμηνεία που ακουμπά την ψυχή.

Πολύ καλός ο Αλμπέρτο Φάις στο ρόλο του γιου, που παλεύει ανάμεσα στο πάθος που του δημιουργεί ο νέος του έρωτας, και στην αγάπη που έχει ξεχάσει ότι νιώθει για την γυναίκα του. Πειστικός, πηγαίος σε κάνει σχεδόν να τον λυπάσαι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Επίσης πολύ καλή η Δανάη Σκιάδη στο ρόλο της προδομένης συζύγου, που αγαπά πολύ την οικογένειά της. Πολύ ενεργητική επάνω στην σκηνή, φυσικότατη, σε συμπαρασύρει με την ερμηνεία της.

Πολύ διαφορετικά τα σκηνικά του Γιώργου Γαβαλά εντυπωσιάζουν. Ευρηματική η κατασκευή που παραπέμπει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του ζευγαριού,
καθ’οδόν στους γονείς. 
Πολύ καλή και η σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλλιπίδη, που αναδεικνύει επακριβώς τα προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις, και πώς η ειλικρίνεια και η υπευθυνότητα είναι η σωτήρια λύση.

Μία παράσταση που ναι μεν θα γελάσεις, αλλά θα πάρεις και τις απαντήσεις σε προβληματισμούς σχετικά με τις σχέσεις, που ανέκαθεν τριβελίζουν το μυαλό των ανθρώπων.

Συντελεστές:
Μετάφραση Απόδοση: Πέτρος Φιλιππίδης, Δημήτρης Φιλιππίδης
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης


Πρωταγωνιστούν: 
Κάτια Δανδουλάκη 
Γιώργος Παρτσαλάκης 
Αλμπέρτο Φάις 
Δανάη Σκιάδη.

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη :
Αγίου Μελετίου 61Α και Κεφαλληνίας 48-50, Αθήνα
Τηλ.: 2108640414

ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19:30

ΠΕΜΠΤΗ 20:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 18:00 (ΛΑΙΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)  &  ΒΡΑΔΥΝΗ   21:00  

ΚΥΡΙΑΚΗ 19:30

Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 20 ευρώ

Γενική είσοδος κάθε Πέμπτη: 15 ευρώ

Λαϊκή απογευματινή: 17 ευρώ

Άνεργοι,φοιτητές, πολύτεκνοι: 15 ευρώ

Μετά από περίπου 20 χρόνια στο χώρο της μόδας, και των ΜΜΕ, μέσα από δημιουργική και ποιοτική δουλειά, αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό που μ'εκφράζει. Αφορά όλα όσα μας δίνουν ευχαρίστηση, χαρά, ελπίδα, κι όλα αυτά με το δικό μας ξεχωριστό στυλ. Ελπίζω να το απολαύσετε , και να ταξιδέψουμε μαζί στον όμορφο κόσμο του. θα χαρώ να έχω και τις δικές σας ιδέες και προτάσεις.

YOU MIGHT ALSO LIKE

RECENT POSTS

Close Menu