Heart 2 Art

Ο Έρωτας όπως τον έζησε ένα παγκάκι

Γράφει ο Νίκος Κρίκας, Συγγραφέας, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης


Πριν από 30 κ χρόνια, με τοποθέτησαν σ αυτό το σημείο που με βλέπετε τώρα.

Αποτέλεσμα μιας ανακαίνισης.

Έζησα όλα τα στάδια του έρωτα. Το πρώτο φιλί, το πρώτο άγγιγμα, μάτια-φωτιές, μια εξομολόγηση, μια κατάθεση ψυχής, την αγκαλιά, την ταχυπαλμία, την αναμονή, το φευγιό, τον αποχωρισμό, τα άστρα, το φεγγάρι, τον εφηβικό, τον πρώτο έρωτα, τον χωρισμό, την προδοσία, τη πάλη των σωμάτων, ένα δάκρυ, κι άλλο δάκρυ, ποταμός δακρύων, κι ύστερα χαρτομάντιλα.

Τη συγχώρεση, την επανένωση, όρκους αγάπης, την διεκδίκηση, την παρηγοριά, τη φιλία, έρωτες ανώνυμους, φανερούς, κρυφούς, πρωινούς, νυχτερινούς, διάσημους έρωτες, τον θάνατο, την ξαφνική απώλεια, την ανάμνηση ενός έρωτα, την αυτοκριτική, την αυτοτιμωρία, έναν φόνο, την απογοήτευση, την πίκρα, το τέλος, την αρχή, την αναζήτηση, την αναπόληση ενός έρωτα, τη νίκη του έρωτα.

Σας τα πα λίγο μπερδεμένα, αλλά έτσι μου βγήκαν.

Είναι πολλές οι μνήμες.

Μα κι όταν ερωτευόμαστε δεν νιώθουμε μπερδεμένοι; Μπορούμε να φτιάξουμε μια πρόταση σωστή με νόημα, αρχή και τέλος;


Λ + Μ = Love
Τ + Ν 18/ 2/ 2004
Μαρία σ αγαπώ


Βλέπετε όλες αυτές τις χαραγματιές πάνω μου; Πόσα ζευγάρια κάθισαν εδώ; Ούτε που θυμάμαι.

Ήταν παιδιά και μεγάλωσαν, ήταν κορίτσια κι αγόρια όλο ζωή, όνειρα και φαντασία. Θυμάμαι όμως τις ιστορίες τους. Γιατί είναι και δικές μου ιστορίες.

Αν σας θυμίσει κάτι μια ιστορία, μην τρομάξετε, μπορεί να καθίσατε κι εσείς εδώ, και να μην το θυμάστε.

Ναι ξέρω τα μυστικά σας. Σςςς! Δεν θα μιλήσω σε κανέναν.

Ύστερα όμως άλλαξαν οι καιροί. Ήρθε η ιντερνετική εποχή, ατόνησε η επαφή, η επικοινωνία. Το φλερτ έγινε διαδικτυακό, απρόσωπο, ψυχρό. Κι έμεινα εγώ εδώ ρημαγμένο κι αφημένο στο πέρασμα του χρόνου να ζω με τις μνήμες μου.

Θα μου πείτε τα χρόνια περνούν, και καλό είναι να συμβαδίζουμε κι εμείς μαζί τους. Συμφωνώ, αλλά και μια ματιά στο παρελθόν ρε παιδιά δεν βλάπτει.

Η διαδρομή του έρωτα είναι τόσο όμορφη, όποια εποχή κι αν είναι. Κρύβει πόνο, χαρά, λύπη, όλα τα συναισθήματα μαζί. Κι αυτό είναι το ωραίο. Όπως η Ζωή.

Το θέατρο είναι η μεγάλη μου αγάπη. Το γράψιμο αποδεικνύεται η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη. Από τα δεκατέσσερα χρόνια μου γράφω, αλλά τα γραπτά μου έμεναν κλεισμένα στο συρτάρι μου. Το 2017 αποφάσισα να αλλάξω τακτική, έτσι κυκλοφόρησε η πρώτη μου ποιητική συλλογή τα Ανομολόγητα από τις εκδόσεις Βέγας. Εκ τότε παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου, την ιστορία, την φύση, τις ανθρώπινες σχέσεις, αντλώ υλικό από το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον και τα όνειρα και φτιάχνω εικόνες μέσω του λόγου. Εύχομαι τα άρθρα μου να σας αγγίζουν την ψυχή. Βεβαίως η κριτική ευπρόσδεκτη. Καλή σας ανάγνωση

YOU MIGHT ALSO LIKE

RECENT POSTS

Close Menu