Heart 2 Art

ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΙΩΝ : ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ

Λίγα πράγματα μπορούν να καταστρέψουν το πρωινό σας όπως η έντονη ημικρανία.

Η ναυτία, η ευαισθησία στο φως, και το σφυροκόπημα στα μηνίγγια, δεν σας αφήνουν να λειτουργήσετε, πόσο μάλλον να έχετε καλή διάθεση.

Μπορεί να φαίνεται ότι οι ημικρανίες εμφανίζονται χωρίς προειδοποίηση ή αιτία. Στην πραγματικότητα, όμως, οι ημικρανίες είναι συχνά το αποτέλεσμα έλλειψης θρεπτικών ουσιών.

Η έρευνα το έχει επιβεβαιώσει. Σε μια επισκόπηση της έρευνας , οι γιατροί ανακάλυψαν ότι οι ασθενείς που πάσχουν από συχνές ημικρανίες, ήταν πολύ πιθανότερο να έχουν χαμηλά επίπεδα αυτών των θρεπτικών ουσιών:

Βιταμίνη D
Βιταμίνη Β2
Φολασίνη ( ή Φυλικό οξύ)
Q10 (ένα συνένζυμο)

Άλλες ελλείψεις θρεπτικών συστατικών που μπορούν να συμβάλουν στην ημικρανία, είναι το μαγνήσιο, το κάλιο και το νάτριο.

Η αφυδάτωση είναι και η κύρια αιτία των ημικρανιών. Η αφυδάτωση είναι ένα σύνθετο ζήτημα, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη απώλεια νερού στο σώμα σας.

Δεν είναι επίσης καθόλου δύσκολο να αφυδατωθείτε. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα να είστε χρόνια αφυδατωμένοι.

Ευτυχώς, η συνταγή λεμονάδας με αλάτι των Ιμαλαΐων, μπορεί να καταπολεμήσει και τους δύο παράγοντες ημικρανίας που περιγράφονται παραπάνω.

 

Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε:


Ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι ιμαλαίων
Δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κούπα νερό
Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι (αυτό είναι προαιρετικό )


Παρασκευή:


Ξεκινήστε προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και το αλάτι στην κούπα του νερού. Ανακατέψτε καλά αυτό το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

Μετά από αυτό, προσθέστε το μέλι για να το γλυκάνετε. Μπορείτε επίσης να μην βάλετε το μέλι, εάν δεν σας πειράζει να έχετε μία ελαφρώς ξινή γεύση. Δεν είναι κύριο συστατικό σε αυτή τη λεμονάδα.

Μόλις τελειώσετε το ρόφημα, καταναλώστε το αμέσως. Συνεχίστε με ένα ποτήρι νερό.

Θα χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε 10 λεπτά. Μέσα σε μισή ώρα (δηλαδή τρεις κύκλοι), η ημικρανία σας πρέπει να φύγει!

Φυσικά, αυτή η συνταγή αφορά την μέση ημικρανία. Εάν η ημικρανία σας είναι ιδιαίτερα σοβαρή, μην διστάσετε να συνεχίσετε να πίνετε την λεμονάδα, μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα.


Γιατί η λεμονάδα θαλασσινού αλατιού βοηθάει στην ημικρανία;

Αλάτι Ιμαλαΐων

Αν σκεφτούμε ότι η αφυδάτωση είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην ημικρανία, μπορεί να φαίνεται αντίθετη αυτή η ιδέα, ότι το αλάτι που αναμιγνύεται με το νερό, θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός από το να σας αφυδατώσει περισσότερο .

Αυτό αληθεύει για το κακό είδος αλατιού – αυτό που συνήθως αναφέρουμε ως επιτραπέζιο αλάτι. Πολλοί συνηθισμένοι τύποι επιτραπέζιου αλατιού επεξεργάζονται πολύ.

Το αλάτι των Ιμαλαΐων ωστόσο, περιέχει μια σειρά θρεπτικών ουσιών, που θα διατηρήσουν την ισορροπία του ηλεκτρολύτη στο σώμα σας, και θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να κάνει καλύτερη χρήση του νερού που λαμβάνει.

Αυτοί οι ηλεκτρολύτες περιλαμβάνουν νάτριο, ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, αυτοί οι ηλεκτρολύτες βρίσκονται στον κατάλογο εκείνων, των οποίων οι ανεπάρκειες θα προκαλέσουν ημικρανίες.

Φυσικά, είναι θέμα ισορροπίας. Πάρα πολύ αλάτι Ιμαλαΐων, θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τα επίπεδα νατρίου σας, πέρα ​​από αυτό που χρειάζεστε.

Ευτυχώς, όταν το αλάτι των Ιμαλαΐων καταστέλλει τη δίψα σας, θα διαπιστώσετε ότι δεν θέλετε πραγματικά να πιείτε άλλη λεμονάδα πια.

Πάρτε αυτό ως ένδειξη ότι δεν είστε πλέον αφυδατωμένοι.
Απλά παρατηρήστε, αν έχετε αυτά τα συμπτώματα αφυδάτωσης και ημικρανίας:

 

Αυξημένη δίψα
Ξερό στόμα
Κούραση
Μειωμένη παραγωγή ούρων
Τα ούρα είναι μικρού όγκου και πιο κιτρινωπή από το κανονικό
Πονοκέφαλος
Ξηρό δέρμα
Ζάλη
Έλλειψη εφίδρωσης
Βυθισμένα μάτια
Ζαρωμένο και ξηρό δέρμα
Χαμηλή πίεση αίματος
Αυξημένος καρδιακός ρυθμός

 

Χυμός λεμονιού

Φυσικά, ο χυμός λεμονιού στην λεμονάδα με αλάτι Ιμαλαΐων δεν είναι μόνο για γεύση.

Τα λεμόνια συμβάλλουν επίσης, στη μείωση της φλεγμονής και του πρηξίματος.

Αυτό είναι σημαντικό, όχι μόνο για τους ανθρώπους που πάσχουν από ασθένειες όπως η αρθρίτιδα. Είναι επίσης εξαιρετικό και για τους πάσχοντες από ημικρανία.

Οι ημικρανίες είναι στην πραγματικότητα, ο μόνος τύπος κεφαλαλγίας που φαίνεται να σχετίζεται με τη φλεγμονή.

Ο χυμός λεμονιού θα συμβάλει επίσης στη μείωση του στρες – άλλου σημαντικού παράγοντα που συμβάλλει στην ημικρανία. Αυτό θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα να καλυτερεύσει την διάθεσή σας, καθιστώντας ευκολότερο να περάσετε πιο ευχάριστα τη μέρα.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΑΥΤΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ

πηγή : david wolf

YOU MIGHT ALSO LIKE

RECENT POSTS

Close Menu