Heart 2 Art

ΜΠΕΤΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: " Δεν είμαστε η προσωπική μας ιστορία "

Η Μπέτυ Αποστόλου ξεχώρισε με την ολοκληρωμένη της ερμηνεία στο ρόλο της Μέη Πόλιτ, στην πετυχημένη παράσταση “Λυσσασμένη Γάτα” στο θέατρο Θησείον, σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη.
Ένας ρόλος κόντρα σε εκείνη, αφού όπως μας λέει και η ίδια, της αρέσει να αλλάζει και να ” φεύγει” απο τον εαυτό της ώρα της παράστασης.
Αφού σπούδασε ενδυματολογία, μεταπήδησε στον χώρο της υποκριτικής, όπου το θέατρο είναι η μεγάλη της αγάπη.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση. .. ζητά από τον εαυτό της το καλύτερο. Ακούραστη, το διασκεδάσαμε κατά την διάρκεια της φωτογράφισης, και απολαυστική σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης.

Αν πάρεις τον εαυτό σου στα σοβαρά, κινδυνεύεις να μην χαρείς τη θεατρική διαδρομή μιας παράστασης

Ν.Μ: Πως αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;

Μ.Α: Στη σχολή ενδυματολογίας μας, στο μάθημα του θεατρικού κοστουμιού, διαβάζαμε θεατρικά έργα για να “ντύσουμε” τους ρόλους. Τότε αποφάσισα να ασχοληθώ και με το υποκριτικό κομμάτι. Έτσι έδωσα εξετάσεις στη δραματική σχολή Βεάκη.

Ν.Μ: Προτιμάς ρόλους που αναγνωρίζεις κομμάτια του εαυτού σου ή ταυτίζεσαι με τους ρόλους ζώντας διαφορετικά συναισθήματα;

Μ.Α: Πιστεύω ότι εν δυνάμει εμπεριέχουμε μέσα μας τα πάντα . Η υποκριτική τέχνη σου δίνει την δυνατότητα να ανακαλύπτεις κομμάτια του εαυτού σου, που στη ζωή μπορεί να μην είχες την ευκαιρία. Προτιμώ να ταξιδεύω μέσα από τους ρόλους, να “παίζω”, να ξεχνιέμαι.
Αν πάρεις τον εαυτό σου στα σοβαρά, κινδυνεύεις να μην χαρείς τη θεατρική διαδρομή μιας παράστασης και να βαλτώσεις. Άλλωστε πιστεύω πως δεν είμαστε η προσωπική μας ιστορία. Αυτό όταν το συνειδητοποιήσει κανείς, δίνει μεγάλη ανακούφιση και απενεχοποίηση.

Ν.Μ: Με ποια κριτήρια διαλέγεις ρόλους .

Μ.Α: Για μένα όλα ξεκινάνε από το κείμενο και τους συνεργάτες. Προτιμώ ένα μικρότερο ρόλο με καλλιτέχνες που εκτιμώ, παρά έναν μεγαλύτερο σε ένα σύνολο που δεν με αντιπροσωπεύει.

-Σκέφτομαι ότι η Μπέτυ  είναι ένας άνθρωπος με μεγάλες ευαισθησίες, πολύπλευρος, που του αρέσει ν’αυτοανακαλύπτεται.
Άλλωστε αυτό φαίνεται κι από τα έργα που επιλέγει.-

Το να κάνω θέατρο, είναι κάτι που αγαπώ

Ν.Μ: Πέρυσι έλαβες μέρος σε μια πολύ πετυχημένη παράσταση στο θέατρο ΘΗΣΕΙΟΝ, σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη. Πες μας για αυτή την εμπειρία και για τη συνεργασία σου με τον σκηνοθέτη.

Μ.Α: Είχα την τύχη να παίξω σε ένα σπουδαίο κείμενο του Τενεσί Ουίλιαμς , με ηθοποιούς που εκτιμώ πολύ, όπως ο Νικήτας Τσακίρογλου, Μαρία Κίτσου, Ελένη Κρίτα, Ορέστης Τζιόβας, Γεράσιμος Σκαφίδας, και άλλοι πολλοί αξιόλογοι ηθοποιοί.
Ο ρόλος της Μέη Πόλιτ ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα. Ένας ρόλος ολοκληρωμένος από γραφής, όπως όλοι του Τενεσί Ουίλιαμς, όπου με την καθοδήγηση του Νικορέστη Χανιωτάκη, νομίζω πως όλοι καταφέραμε να φωτίσουμε όλες τις πλευρές των ηρώων.
Ο Νικορέστης Χανιωτάκης είναι ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης και ηθοποιός, που παρόλο το νεαρό της ηλικίας του έχει αναμετρηθεί με πολύ σημαντικά κείμενα και είμαι σίγουρη πως έχει μέλλον στο χώρο του θεάτρου. 

Ν.Μ:  Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Μ.Α: Από τον Νοέμβριο θα βρίσκομαι ξανά στο θέατρο ΘΗΣΕΙΟΝ, σε ένα σπουδαίο έργο του Μπέρλοντ Μπρέχτ, ” Ο Καλός άνθρωπος του Σετσουάν “, σε σκηνοθεσία  Νικορέστη Χανιωτάκη.
Ένα έργο γραμμένο την περίοδο του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου , κατά τη διάρκεια της αυτοεξορίας του από τη Γερμανία, που για να την ολοκληρώσει χρειάστηκαν σχεδόν δέκα χρόνια. Μία παραβολή που θίγει διαχρονικές έννοιες όπως το καλό και το κακό.”

Ν.Μ: Ποια είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που λαμβάνεις από το επάγγελμα σου; 

Μ.Α: Το να κάνω θέατρο, είναι κάτι που αγαπώ, και αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά.

 PHOTO: JULIANE BIALLAS
ΣΑΚΑΚΙ:  BY NANSY MARI

Ευτυχία για μένα είναι το να είμαι παρούσα στο εδώ και το τώρα


Ν.Μ:  Τι σημαίνει ευτυχία για σένα;

Μ.Α:  Το να είμαι στο εδώ και τώρα.

Ν.Μ: Πες μου κάτι που σε κάνει ιδιαίτερα ευτυχισμένη.

Μ.Α: Μια όμορφη βόλτα με τα σκυλιά μου.

Ν.Μ:  Πότε ένιωσες ευτυχισμένη ή το αντίθετο στη ζωή σου ;

Μ.Α: Έχω πολλές ευτυχισμένες αναμνήσεις στη ζωή μου. Όπως τα παιδικά μου χρόνια στην Ήπειρο, με το πέτρινο δημοτικό μου και τα ζουμπούλια την Άνοιξη.  

Ν.Μ:  Τι ξέρεις τώρα που δεν ήξερες στα 20;

Μ.Α: Πολλά πράγματα που δεν ξέρω αν είναι πραγματικά χρήσιμα. Νομίζω ότι όσο πιο νέος είσαι, τόσο εκτιμάς πιο ουσιαστικά πράγματα. Είσαι πιο ξέγνοιαστος. Δεν σε απασχολεί το μέλλον. Ζεις το “τώρα”.


Η Μπέτυ Αποστόλου θα παίξει στην παράσταση “Ο Καλός άνθρωπος του Σετσουάν ” του Μπέρλοντ Μπρέχτ , σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.
Με μία σπουδαία ομάδα ηθοποιών , την Ληδα Πρωτοψάλτη, Πέγκυ Τρικαλιώτη Γεράσιμο Γεννατά, Κωνσταντίνο Κάππα, Γεράσιμο Σκαφίδα.
Σε μουσική του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, σε στίχους Μαριλένας Παναγιωτοπούλου.
Πρεμιέρα 2 Νοεμβρίου στο θέατρο ΘΗΣΕΊΟΝ. Ανυπομονούμε!

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:  ΝΑΝΣΥ ΜΑΡΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ: JULIANE BIALLAS
ΣΑΚΑΚΙ: BY NANSY MARI

Μετά από περίπου 20 χρόνια στο χώρο της μόδας, και των ΜΜΕ, μέσα από δημιουργική και ποιοτική δουλειά, αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό που μ'εκφράζει. Αφορά όλα όσα μας δίνουν ευχαρίστηση, χαρά, ελπίδα, κι όλα αυτά με το δικό μας ξεχωριστό στυλ. Ελπίζω να το απολαύσετε , και να ταξιδέψουμε μαζί στον όμορφο κόσμο του. θα χαρώ να έχω και τις δικές σας ιδέες και προτάσεις.
Μετά από περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας και δημιουργίας στον χώρο της μόδας, και των ΜΜΕ, δημιουργώ κι εκφράζομαι, μέσα από την δουλειά μου, με ακόμα περισσότερο πάθος. Ελπίζω να το απολαύσετε, και να ταξιδέψουμε μαζί στον όμορφο κόσμο του. Θα χαρώ να έχω και τις δικές σας ιδέες και προτάσεις.

YOU MIGHT ALSO LIKE

RECENT POSTS

Close Menu