Heart 2 Art

 Παντελής, Βασίλης, Παναγιώτης

Ο Παντελής, ο Βασίλης, και ο Παναγιώτης είναι αυτός ο τύπος Έλληνα, που όταν βάζει κάτι στο μυαλό του το πετυχαίνει. Που όταν κάποτε η Ελλάδα ήταν πάλι σε άσχημη θέση, κατάφερε να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του. Έξυπνος, εφευρετικός και δουλευταράς. Αλλά και με κάτι, που λίγοι στον κόσμο καταλαβαίνουν…με φιλότιμο.

Δεν είναι μόνο επιχειρηματίες…κι αυτοδημιούργητοι μάλιστα….είναι περισσότερο
καλλιτέχνες. Έχουν αυτήν την φλόγα στην καρδιά και τον ενθουσιασμό στα μάτια, που έχει ένας καλλιτέχνης, όταν βλέπει να παίρνει σάρκα και οστά το δημιούργημά του… το “παιδί του”.  Και ηλικίες;…32, 27, και 35! 

Και τι έκαναν; Έφεραν από την Ταϊλάνδη, μια ιδιαίτερη τεχνική για παγωτό, το οποίο όχι μόνο προετοιμάζεται, αλλά και παγώνει  μπροστά σου. Και για να το φας τυλίγεται ρολό!  
Διαλέγεις τα υλικά που θέλεις, κι ένας εκπαιδευμένος σεφ, απλώνει εκείνη την στιγμή μπροστά σου τα υλικά μαζί  με το φρέσκο γάλα, σε μια παγωμένη επιφάνεια, κι αρχίζει με δύο ειδικές σπάτουλες να τα τεμαχίζει όπως το σουσι, και μετά το στρώνει σαν ανοιγμένο φύλο πίτας. Θυμάστε το φύλο που ανοίγει η γιαγιά μας; 
Κατόπιν το τυλίγει ρολό και σερβίρεται σε πολύ όμορφα κρυστάλλινα ποτήρια. Έτοιμο να το φας, αφού έχεις παρακολουθήσει το θέαμα! Μπορείς να διαλέξεις τσουρέκι με σοκολάτα, ή μελομακάρονο, ή μηλόπιτα, ή black forrest παγωτό, και πάει λέγοντας. Όταν λοιπόν το είδα, είπα πρέπει να μάθω ποιος το σκέφθηκε.


Ο Παντελής και εγκέφαλος της επιχείρησης, είναι 32χρ, ο Βασίλης υπεύθυνος για το μάρκετινγκ της επιχείρησης, είναι 27χρ, και ο Παναγιώτης ο οικονομολόγος της επιχείρησης, είναι 35χρ. Είναι φίλοι κολλητοί, το διασκεδάζουν μεταξύ τους, και όσο μιλάμε έχουμε ρίξει τόσο γέλιο, που με πόνεσε το στομάχι μου, και μάλλον ξεσηκώσαμε λίγο και το μαγαζί.

ΝΜ: Πως είχατε την έμπνευση αυτή; Από που προέκυψε η ιδέα;

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Το είχα δει πρίν 8 χρόνια σ’ένα ταξιδιωτικό διαφημιστικό βιντεάκι για την Ταϊλάνδη, και μου τράβηξε την προσοχή. Πήγα ο ίδιος διακοπές στην Ταϊλάνδη μετά από 6 χρόνια. Εκεί πήγα και δούλευα  5 μέρες σε παγωτατζίδικο για να μάθω την τεχνική. 

ΝΜ: Και σε πήραν έτσι εύκολα;

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Για να με πάρουν τους εξήγησα ότι δεν ήθελα να πληρωθώ. Πιο πολύ το διασκέδαζα. Επικρατούσε το χιούμορ στην όλη υπόθεση.  Πήγα χωρίς αμοιβή, ήθελα να μάθω. Μάλιστα όταν γύρισα Ελλάδα, την ειδική μηχανή που χρειάζεται για το συγκεκριμένο παγωτό, την παρήγγειλα από τον ίδιο άνθρωπο που δούλεψα εκεί.

ΝΜ: Χρειάζεται ειδικές μηχανές;

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Ναι βέβαια, δεν είναι καθόλου απλό. Όταν ήρθε η μηχανή από την Ταϊλάνδη, και πήραμε την συνταγή του παγωτού, ξεκινήσαμε για να φτιάξουμε παγωτό αλλά δεν γινόταν. Περιμέναμε ώρες και παγωτό τίποτα. Το γάλα δεν πάγωνε στην αρχή.

ΒΑΣΙΛΗΣ: Συνειδητοποιήσαμε ότι στην Ταϊλάνδη έκαναν το παγωτό με γάλα καρύδας, το οποίο ήθελε μικρότερους βαθμούς θερμοκρασίας για να παγώσει.  Εμείς
χρησιμοποιούμε και τα δύο είδη γάλακτος.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Κι έτσι μπήκαμε στην διαδικασία να φτιάξουμε δικές μας μηχανές. Για δύο χρόνια φτιάχναμε μηχανές μόνοι μας, δοκιμάζοντας διάφορες τεχνικές με ψυκτικούς, γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Να σκεφτείς έχουμε μηχανή που φτάνει -50 βαθμούς, όταν όλες είναι μέχρι -40. Μέχρι τώρα έχουμε παραγγείλει 38 μηχανές παγωτών.

 ΝΜ: Δύσκολη διαδικασία και χρονοβόρα. Το περιμένατε; Αποθαρρυνθήκατε;

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Δυσκολευτήκαμε, γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς, αλλά δεν αποθαρρυνθήκαμε. Στην αρχή πήγα στην  Σκιάθο, κι άνοιξα σ’ένα μικρό στενάκι, πιο πολύ πειραματικά. Δούλεψα 2 χρόνια εκεί. Έφτιαχνα εγώ ο ίδιος το παγωτό. Εκεί, όχι μόνο δεν βγάλαμε χρήματα, αλλά βάλαμε κιόλας. Μετά αποφασίσαμε να έρθουμε στην Γλυφάδα, αφού νοιώσαμε ότι ήμαστε έτοιμοι, ξέραμε καλά την δουλειά, και μπορούσαμε να δώσουμε στον κόσμο ένα πολύ ποιοτικό προϊόν.
Τότε δεν υπήρχε αυτό το παγωτό ούτε στην Ευρώπη. Δεν το ήξερε κανείς. Ήμαστε οι πρώτοι που το φέραμε. Και οι μόνοι που το φτιάχνουμε με φρέσκο γάλα. Ακόμα και στην Ευρώπη που το έμαθαν αργότερα, το φτιάχνουν είτε με σκόνη, είτε με κρέμα γάλακτος και νερό.

ΒΑΣΙΛΗΣ: Η ποιότητα μας ενδιαφέρει ακόμα περισσότερο από το εφέ της κατασκευής. Και γι’αυτό τον λόγο αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Θέλαμε να μπορεί μια μάνα να φέρει το παιδί της, να φάει παγωτό άφοβα. Οπότε χρησιμοποιούμε από την αρχή, μόνο φυσικά προϊόντα. Το εφέ έρχεται δεύτερο. Αν έρθετε τα ξημερώματα, θα δείτε τον γαλατά που το φέρνει, λες και είμαστε σε ταινία του ’60 (γελάει).  Αυτή θα είναι κι η διαφήμισή μας. Ο γαλατάς! (γελάνε και οι δύο).

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Αφού έχουμε σκοπό να βάλουμε και το τιμολόγιο ώστε να βλέπει ο κόσμος, ότι κάθε μέρα έρχεται φρέσκο γάλα. Δεν λέμε διάφορα, χωρίς να τα κάνουμε πράξη. Όταν λέμε φυσικά προϊόντα το εννοούμε. Γι’αυτό και δεν έχουμε γεύσεις εκτός εποχής. Όπως φράουλες το χειμώνα. Ούτε χρωματιστά παγωτά-που θα μας συνέφερε- γιατί δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χρωστικές ουσίες. Και λόγω των φρέσκων υλικών, φτιάχνουμε όσο παγωτό μας επιτρέπουν να φτιάξουμε τα υλικά. 
​​


                                               Παντελής, Παναγιώτης, Βασίλης,

-Σκέφτομαι ότι έχω απέναντί μου όχι μόνο έξυπνους επιχειρηματίες, αλλά έντιμους ανθρώπους, που πιστεύουν πραγματικά σε ότι κάνουν. Που είναι αληθινοί, και ίσως εκεί βασίζεται η επιτυχία τους. Στην αλήθεια τους, και στον σεβασμό για τον εαυτό τους, και την δουλειά τους.-

– Εκείνη την στιγμή έρχεται κι ο Παναγιώτης, ο ήσυχος και ο πιο λιγομίλητος της παρέας.
Γνωριζόμαστε κι αρχίζει να μου παίρνει συνέντευξη αυτός! 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Έχεις  ξανάρθει εδώ; Σου άρεσε το παγωτό; Κατάλαβες την διαφορά; Ποια γεύση σου άρεσε περισσότερο;

Και αφού του απαντώ ότι πραγματικά μου άρεσε, αλλιώς δεν θα το παρουσίαζα στον κόσμο, κι ο γιος μου ο Χρήστος του λέει ότι ξετρελάθηκε με το μελομακάρονο, συνεχίζουμε την συνέντευξη, πεπεισμένη γι’ αυτό που σκεφτόμουν, που επιβεβαιώνετε και από τα λόγια τους παρακάτω.-

ΒΑΣΙΛΗΣ: Όλο αυτό δεν έχει γίνει σε μία νύχτα. Υπάρχει πολύ δουλειά από πίσω. Κάναμε πολλές δοκιμές και πειράματα, για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Και δεν είμαστε τα πλουσιόπαιδα. Δουλεύουμε από νωρίς σε διάφορες δουλειές. 

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Εγώ δουλεύω από 17χρ. Στην αρχή δούλευα κρυφά από την μητέρα μου. Έχω δουλέψει ηλεκτρολόγος, ψυκτικός, σε μπαρ, σε καφέ, σχεδόν στα πάντα. Γύρω στα 20 το κατάλαβαν ότι δούλευα. Μετά ξεκίνησα το επιχειρηματικό κομμάτι, ανοίγοντας μαγαζί. Από τότε ασχολούμαι με τις επιχειρήσεις. Μου αρέσει να δημιουργώ, ειδικά πρωτότυπα πράγματα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Κι εγώ από μικρός στον χώρο, τώρα δραστηριοποιούμαι στον χώρο της Ενέργειας, αλλά είμαι και ντράμερ. 

ΒΑΣΙΛΗΣ: Κι εγώ δουλεύω από 17χρ. σε καφέ, και σε διάφορες ανάλογες δουλειές, και στα 19 μου μπήκα στον χώρο της διαφήμισης. Εμείς μόνοι μας βάλαμε όλα τα χρήματα γι’αυτήν την επιχείρηση. Δεν ζητήσαμε από κανέναν. Ήταν μεγάλο το ρίσκο που πήραμε. Ο ένας στήριζε τον άλλον.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Είπαμε αν χάσουμε τα χρήματά μας, δεν πειράζει. Θα δουλέψουμε πάλι και θα τα ξαναβγάλουμε. Άλλωστε δεν τα φάγαμε από δω κι από κει. Στην δουλειά τα επενδύσαμε. Σκεφτόμουν, πως ότι και να γίνει άξιζε η προσπάθεια.

ΒΑΣΙΛΗΣ: Του έλεγα: “Παντελή που πάμε, τι κάνουμε;”  “Έχουμε δυνατό προϊόν” μου έλεγε, “μην φοβάσαι”. Στον Παντελή στηριζόμουν, ξεκάθαρα…
( γελάνε κι οι δύο). Είχαμε όμως και πνευματική υποστήριξη από την οικογένειά μας, που είναι πολύ σημαντικό. Παρόλο που φοβόντουσαν μας στήριζαν. Τώρα βέβαια οι γονείς μου, λένε: “Προχώρα και κάνε ότι θέλεις, όπως νομίζεις” (γελάει). Δεν φοβούνται πια καθόλου.

ΝΜ: Είστε τόσο δεμένοι όσο φαίνεστε; Έχετε καλό συνδυασμό. Ένας επιχειρηματίας, ένας διαφημιστής, κι ένας οικονομολόγος.
-Γελάμε όλοι κι αλληλοπειράζονται για τον συνδυασμό τους.-

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Είμαστε κολλητοί πολλά χρόνια. Είναι ωραία όταν κάνουμε κάτι, όποτε τυχαίνει να είμαστε όλοι μαζί.

ΒΑΣΙΛΗΣ: Και όλα τα παιδιά που δουλεύουν εδώ, είναι φίλοι. Άλλοι κολλητοί του Παντελή, άλλοι συμμαθητές μας, πήραμε μόνο φίλους. Θέλουμε να το διασκεδάζουμε όλοι, να είμαστε χαλαροί, κι άνετοι. Να υπάρχει ωραία ατμόσφαιρα στην δουλειά.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Κι οφείλουμε ν’αναγνωρίσουμε ότι τα παιδιά δουλεύουν πολύ. Φαντάζεσαι όταν δουλεύεις συνέχεια με τα χέρια σου, κι έχεις φτιάξει 150 παγωτά μέσα σε 2 ώρες, πώς είσαι μετά; Όλα τα παιδιά έχουν κάνει μύες στα χέρια. Ούτε στο γυμναστήριο δεν θα γινόταν έτσι. Εκπαιδεύονται για 2 μήνες.

ΝΜ: Αποδείξατε αυτό που λένε για τους Έλληνες. Ότι είναι έξυπνοι και πολυπράγμων. Νοιώθετε επιτυχημένοι;

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Όταν πρωτοείδα στο μετρό, μία κοπέλα να κρατάει ποτηράκι με το όνομα του μαγαζιού μας, χάρηκα πάρα πολύ. Όπως κι όταν μια κοπέλα όταν την ρώτησαν για ένα γκάλοπ,  τι σου αρέσει στην Γλυφάδα, απάντησε : “Πάω για το Iceroll” . Χαίρομαι πολύ όταν ακούω τα καλά τους λόγια.

ΒΑΣΙΛΗΣ:  Χαιρόμαστε όταν ο κόσμος καταλαβαίνει την διαφορά. Μας ενδιαφέρει να ξεχωρίζουμε με την δουλειά μας. Στην διαφημιστική που δουλεύω, πολλές φορές μου λένε :”αν έχεις να τρέξεις για την επιχείρησή σου, δεν πειράζει να λείψεις για λίγο”. Δείχνουν μεγάλη κατανόηση. Είναι υπέροχο αυτό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Κι εμένα ο Γενικός Διευθυντής στην εταιρεία μου είπε:” Έμαθα ότι έχεις μια επιχείρηση και φτιάχνεις πολύ ωραίο παγωτό. Μπράβο σου θα έρθουμε κάποια μέρα.”  Τους αρέσει που θα έρθουν, και θα έχουν τον φίλο τους εκεί. Το χάρηκα πάρα πολύ.

ΝΜ: Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά για την κρίση;

ΒΑΣΙΛΗΣ: Δυστυχώς όλο αυτό με την κρίση, έχει πια συνηθιστεί. Σε κανέναν πια δεν κάνει εντύπωση. Και τα νέα παιδιά έχουν ξεχάσει πώς ήταν πριν την κρίση. Κι εγώ οριακά θυμάμαι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Ο κόσμος είναι σχεδόν με μουδιασμένες αισθήσεις πια.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Όμως ο κόσμος δεν θέλει πια τα ίδια και τα ίδια. Όλοι θα εκτιμήσουν κάτι το διαφορετικό, ακόμα και μέσα στην κρίση. Γι’αυτό να μην φοβούνται να ρισκάρουν. Να δώσουν ψυχή, κι αν προσπαθήσουν δεν θα χάσουν. 

Πόσο χαίρομαι όταν βλέπω νέους ανθρώπους, να νικούν την κρίση στην Ελλάδα.  Που δεν “κολλάνε” πουθενά, και η κρίση δεν τους απογοητεύει, αντίθετα τους πεισματώνει να την νικήσουν. Που με πείσμα παλεύουν με όλα τα εμπόδια που τους βάζει η “μαμά Ελλάδα”. Που είναι τόσο δημιουργικοί, με πολύ φαντασία, και παθιάζονται με αυτό που κάνουν.

-Μπράβο Παντελή, Βασίλη και Παναγιώτη. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία σε ότι κάνετε. Ανυπομονούμε για την συνέχεια.-

Πληροφορίες για το παγωτό και την επιχείρηση θα βρείτε εδώ

Μετά από περίπου 20 χρόνια στο χώρο της μόδας, και των ΜΜΕ,μέσα από δημιουργική και ποιοτική δουλειά,αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό που μ'εκφράζει. Αφορά όλα όσα μας δίνουν ευχαρίστηση, χαρά, ελπίδα, κι όλα αυτά με το δικό μας ξεχωριστό στυλ. Ελπίζω να το απολαύσετε , και να ταξιδέψουμε μαζί στον όμορφο κόσμο του. θα χαρώ να έχω και τις δικές σας ιδέες και προτάσεις.

YOU MIGHT ALSO LIKE

RECENT POSTS

Close Menu