Heart 2 Art

Συνταγή για Κετογονική σκορδαλιά με κουνουπίδι

Υλικά

700 γρ. κουνουπίδι σε μπουκίτσες
4 σκελίδες σκόρδο
125 ml παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζανι (100 γραμμάρια) καρύδια
50 ml βιολογικό μηλόξυδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Αρχικά βράζετε ή μαγειρεύετε στον ατμό το κουνουπίδι και το αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Ρίχνετε σε ένα μούλτι το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μηλόξυδο, τα καρύδια και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρετε σε ένα μπολ το κουνουπίδι και πολτοποιείτε με το εργαλείο που κάνουμε πουρέ.
Προσθέτετε τον πουρέ κουνουπιδιού στο μείγμα με το σκόρδο και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και ελαιόλαδο.

πηγή: rebalance yourself
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ελένη Παπαγιαννίδου
Ελένη Παπαγιαννίδου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

YOU MIGHT ALSO LIKE

RECENT POSTS

Close Menu