Heart 2 Art

ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΣΤΗΝ Ν. ΥΟΡΚΗ

Είμαι ενθουσιασμένος που αυτή είναι η όγδοη σεζόν που παρουσιάζω κολλεξιόν μου για τη εβδομάδα μόδας στην Νέα Υόρκη . Ήταν μια μεγάλη βόλτα, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις που δεν είχα φανταστεί, αλλά είμαι πάντα ευγνώμων που τις διένυσα.

Με είχαν προειδοποιήσει ότι ενώ η πόλη της Νέας Υόρκης, όπως και οι περισσότερες πόλεις της μόδας στη χώρα, είναι δεκτικές και ανοιχτές στην ιδέα της υψηλής ραπτικής σκύλων, δεν θα ήταν το ίδιο στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου.
Συνέχισα να λαμβάνω προειδοποιήσεις και συμβουλές ότι πρέπει να προχωρήσω προσεκτικά, να είμαι υπομονετικός και συγκρατημένος, διότι σίγουρα θα υπήρχαν σκεπτικιστές. Μου είπαν ότι κάποιος, δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά να ντύσει τον εαυτό του ή τα μέλη της οικογένειας, πόσο περισσότερο το οικογενειακό κατοικίδιο.

Ενώ άλλοι μπορεί να σταματούσαν ή να μην ήθελαν να συνεχίσουν, εγώ συνέχισα. Πιστεύω ότι η καλύτερη προσέγγιση ήταν να ενημερώσω, και να δώσω μια σαφέστερη εικόνα, ώστε να βοηθήσω τους ιδιοκτήτες σκύλων να καταλάβουν, ότι τα σκυλιά είναι μέλη της οικογένειας, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται . Έκανα επιδείξεις. Εξήγησα τις επιλογές, και τη διασκέδαση που θα είχαμε, κι έτσι ήρθαμε πιο κοντά.

Αυτό είναι ένα νέο είδος. Συνυπάρχουμε με τους σκύλους μας, ή πιο σωστά με τα μέλη της οικογένειας μας. Τους ντύνουμε από ανάγκη κατ’αρχάς, αλλά το κάνουμε και για να είμαστε στην μόδα, να στέλνουμε μηνύματα, να γιορτάζουμε καταστάσεις και γεγονότα. Τους έβαλα κάτι που δεν είχαν φανταστεί, ή θα σκέφτονταν ότι θα ήθελαν.


Αυτό ήταν τουλάχιστον πριν από 10 χρόνια. Ενώ τότε οι άνθρωποι σκέφτηκαν ότι είναι ανόητο να ντύσει κανείς σκύλο, τώρα δεν είναι μόνο μέρος του κανόνα, είναι και κάτι που αναμένεται. Εάν έχει κρύο σε εξωτερικούς χώρους, αναμένεται ότι το σκυλί θα είναι ντυμένο κατάλληλα. Σήμερα τα γεγονότα δημιουργούνται, για να έχουν έναν λόγο να ντύσουν τα σκυλιά. Έχουμε πάρτι Barkday (γενέθλια), έχουμε Barmitzvas, θεματικά κοστούμια και ακόμη και γάμους.
Τα περισσότερα από αυτά τα γεγονότα δεν γίνονται μόνο για να ντύσουν τα σκυλιά, αλλά και για να αντλήσουν κεφάλαια για οργανισμούς διάσωσης. Έχω συμπεριλάβει κουτάβια διάσωσης στις επιδείξεις μου για αρκετές σεζόν, και χαίρομαι που βλέπω ότι αυτό έχει παρακινήσει και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι ήμουν ο πρώτος σχεδιαστής, και εξακολουθώ να είμαι, που χαρακτήριζε τους σκύλους στις πασαρέλες της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης, ως μοντέλα, συνοδευόμενα από ανθρώπους που φορούσαν επίσης τις δημιουργίες μου. Εκτιμώ ότι άλλοι σχεδιαστές επέλεξαν να ακολουθήσουν φαινομενικά το παράδειγμά μου.

Δυστυχώς, η δική τους εκδοχή, είναι να δείχνουν τα σκυλιά ως αξεσουάρ, κάτι που είναι εντελώς αντίθετο της νοοτροπίας μου. Στις επιδείξεις μου, τα σκυλιά είναι ντυμένα, και γιορτάζονται ως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, και ως μέλη της οικογένειας.

Το θέμα της συλλογής μου το φθινόπωρο του 2019.


Για αυτή τη συλλογή εμπνεύστηκα από μια μελέτη πολιτισμικών επιρροών. Η πολιτισμική επιρροή, είναι η διαδικασία μέσω της οποίας οι νεοφερμένοι σε μια κουλτούρα, υιοθετούν συμπεριφορές / χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κυρίαρχης κουλτούρας, και διατηρούν στοιχεία της ταυτότητας των μειονοτήτων τους, για να λειτουργήσουν στον κυρίαρχο πολιτισμό. Επέλεξα να δημιουργήσω ενδύματα με την κυρίαρχη κουλτούρα να είναι η αμερικανική κλασική.
Εισήγαγα χρώματα και σχέδια άλλων πολιτισμών, όπως η Αίγυπτος, η Λατινική Αμερική, η Ινδία, και στα σκυλιά αγγλικά και ιταλικά μοτίβα κήπων.

Διατήρησα τη λάμψη στα σκυλιά, και όχι στα ανθρώπινα μοντέλα. Ήθελα τα σκυλιά να λάμπουν. Τα γυναικεία ρούχα είχαν πολλά βολάν , όπως και σε κάποια από τα σκυλάκια. Το κόκκινο ήταν το κυρίαρχο χρώμα, ακολουθούμενο από το μπεζ, και πινελιές από μαύρο χρώμα. Τα σκυλιά φορούσαν τα ίδια χρώματα, μόνο τα δικά τους εμπλουτίστηκαν με κρύσταλλα και γυάλινες χάντρες.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια έκρηξη πολιτισμικών επιρροών. Όλα θύμιζαν τσιγγάνικο καραβάνι. Όλα φαίνονταν ρομαντικά και το κοινό τα ερωτεύτηκε.

 

Θα ήθελα να σας αφήσω με ένα τελικό μήνυμα. Μέχρι την ημέρα που θα υιοθετήσετε ένα σκυλί, δεν έχετε ιδέα πόσο ατελής είναι πραγματικά η ύπαρξή σας. Μπορούμε να μάθουμε τόσα πολλά από αυτά. Έχω μάθει ότι η ζωή είναι πολύ περίπλοκη και γεμάτη με εμπόδια, επειδή εμείς το επιτρέπουμε. Τα σκυλιά, όπως τα περισσότερα ζώα, είναι διαλλακτικά. Δεν κάνουν διακρίσεις. Προσφέρουν αγάπη άνευ όρων, και αναζητούν μόνο συντροφικότητα και αγάπη σε αντάλλαγμα.

Ντύνω τα σκυλιά για λειτουργικούς λόγους, αλλά επίσης το κάνω ολόψυχα για προκαλέσω την προσοχή και την αγάπη που τους αξίζει. Ας γιορτάσουμε όλοι τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου.

​​ Σχεδιαστής μόδας κατοικιδίων με έδρα τη Νέα Υόρκη.
Anthony Rubio
Σχεδιαστής μόδας κατοικιδίων

πηγή : boredpanda

YOU MIGHT ALSO LIKE

RECENT POSTS

Close Menu