Heart 2 Art

5 ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ


Όλοι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Αλλά τι είναι η ευτυχία;

Εδώ είναι ένας ορισμός της ευτυχίας…

Η ευτυχία είναι απλώς η δυνατότητα να μην θέλεις περισσότερα. Να έχεις ευγνωμοσύνη και να νοιώθεις ικανοποίηση για ότι έχεις αυτήν την στιγμή.

Με άλλα λόγια, η ευτυχία σου εξαρτάται από το αν ζεις αυτή τη στιγμή, αντί να σκέφτεσαι τι μπορείς να επιτύχεις στο μέλλον .

Εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος που ξέρω ότι θα σε βοηθήσει, να μπορέσεις να ζήσεις την στιγμή …

Εξέφρασε ευγνωμοσύνη.

Το να εκτιμάς αυτό που έχεις τώρα, σε φέρνει αυτόματα στο παρόν. Σου επιτρέπει να ξεπεράσεις τη δυσαρέσκεια του ότι θα ήθελες ένα μεγαλύτερο σπίτι, ή μια καλύτερη
σχέση, ή μια καλύτερη εργασία και να ζήσεις αυτό που έχεις τώρα.
Με αυτή τη σκέψη, εδώ παρουσιάζονται πέντε τρόποι για να ενισχύσεις την ευγνωμοσύνη σου σε καθημερινή βάση, και να βρεις την διαρκή ευτυχία.

5 απλοί τρόποι να είσαι ευτυχισμένος

1. Πριν το δείπνο κάθε βράδυ, πες ένα πράγμα για το οποίο είσαι ευγνώμων. (Αν προσεύχεσαι, τότε αυτό μπορεί να γίνει και μέρος της προσευχής σου.)

2. Γράψε ένα ευχαριστήριο μήνυμα σε κάποιον αυτήν την εβδομάδα. Εάν δεν μπορείς να βρεις τίποτε άλλο για να ευχαριστήσεις κάποιον, τότε απλά γράψε του ένα μήνυμα, για να τον ευχαριστήσεις για το γεγονός ότι είναι στην ζωή σου. Κάθε στιγμή που ξοδεύει μαζί σου, είναι ένα δώρο, επειδή θα μπορούσε να επιλέξει να την ξοδέψει με κάποιον άλλο.

3. Πάρε 30 δευτερόλεπτα για να αναπνεύσεις. Δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου, και να είσαι ευγνώμων για την ύπαρξή σου, παρά μόνο αν αναπνεύσεις. Κλείσε τα μάτια σου. Εισέπνευσε μέσα από τη μύτη σου μετρώντας μέχρι το τρία, κι εξέπνευσε μετρώντας μέχρι το πέντε. Κάνε το αυτό 5 φορές.

4. Μην κάνεις τίποτα για 2 λεπτά. Μάντεψε τι συμβαίνει; Τίποτα! Δεν έχασες τη δουλειά σου. Η οικογένειά σου δεν σε άφησε. Δεν είσαι αποτυχία. Κανείς δεν σε κρίνει. Στην πραγματικότητα, το μόνο πράγμα που πραγματικά συνέβη είναι ότι συνειδητοποίησες ότι μπορείς να βρεις χρόνο για σένα, και να απολαύσεις την δική σου παρουσία, χωρίς να καταναλώσεις κάτι (φαγητό, βλέποντας τηλεόραση κλπ.)

5. Κάλεσε έναν φίλο με τον οποίο δεν έχεις μιλήσει για καιρό . Είμαστε φτιαγμένοι για πιο στενή σύνδεση με τους ανθρώπους. Έχοντας τους φίλους του Facebook και του Twitter, μιλώντας σ’ ένα μεγάλο δίκτυο είναι καλό, αλλά στερείται της έννοιας της στενής σύνδεσης. Απευθύνσου σε κάποιον που είναι σημαντικός για εσένα. Μίλησε για οτιδήποτε θέλεις εσύ. Δεν χρειάζεται να πεις τίποτε άβολο. Απλά απόλαυσε τη συζήτηση και να είσαι ευγνώμων για αυτό το άτομο.

Σημαντική σημείωση 1: Δεν πιστεύω ότι πρέπει να είσαι δυσαρεστημένος από την ζωή σου, για να θέλεις να βρεις την ευτυχία. Νομίζω ότι είναι δυνατόν να αγαπάς τη ζωή που ζεις, και να προσπαθείς απλά να την κάνεις καλύτερη την ίδια στιγμή. Επομένως, μην εγκαταλείπεις τους στόχους σου για μια καλύτερη δουλειά, ή μια καλύτερη σχέση, ή μια καλύτερη ζωή. Το πρόβλημα είναι ότι πολύ συχνά είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε το παρόν, για να πετύχουμε το μέλλον.

Σημαντική σημείωση 2: Αν νομίζεις ότι αυτά τα πράγματα είναι πολύ απλά ή υπερβολικά χαζά για να τα κάνεις, τότε θα ήθελα να σε ρωτήσω αυτό: Πότε ήταν η τελευταία φορά που δοκίμασες έστω κι ένα από αυτά; Κάνε μερικά και δες αν δουλεύουν, αντί να ζεις μες την αμφισβήτηση, και να απορρίπτεις πράγματα πριν τα δοκιμάσεις.


by James Clear

YOU MIGHT ALSO LIKE

RECENT POSTS

Close Menu