Heart 2 Art

Le Cotecheri by Dassios

Δημιουργία red linen από την κολεξιόν Theros στην Σέριφο

Όποιος επισκεφθεί τα πανέμορφα νησιά Σέριφο και Σίφνο, είναι αδύνατον να μην επισκεφθεί και τα θρυλικά  Le Cotecheri by dassios…ξανά και ξανά!
Και γιατί θρυλικά;
Για την μοναδικότητά τους, όχι μόνο στην διακόσμησή τους, αλλά και για όλα τα μοναδικά κομμάτια που βρίσκει κανείς στο εσωτερικό τους.

Ο εμπνευσμένος σχεδιαστής Δημήτρης Ντάσσιος, είχε την ιδέα γι’αυτά τα υπέροχα μαγαζιά. Μάλιστα επιμελήθηκε ο ίδιος την διακόσμησή τους, σφραγίζοντάς τα με την δική του ιδιαίτερα καλαίσθητη αισθητική. 
Στην είσοδο της χώρας της Σερίφου βρίσκεται το πρώτο μικρό μπιζουδάκι                   Le Cotecheri by dassios.
Το οίκημα, παραδοσιακό παλιό Σεριφιώτικο σπίτι, λιτό όπως και όλη η αρχιτεκτονική της Σερίφου. Μπαίνοντας μέσα, βλέπεις τους πέτρινους ασοβάτιστους τοίχους, τους οποίους ο σχεδιαστής άφησε στην φυσική τους μορφή, κυριαρχώντας έτσι η παράδοση του νησιού, το οποίο λατρεύει.

Νιώθεις ότι είσαι μέσα στην σπηλιά του Αλλαντίν, με τα χιλιάδες σπάνια κομμάτια, θησαυροί απ’όλο τον κόσμο. Που όμως δεν θα σου κοστίσουν ακριβά, γιατί υπάρχουν κομμάτια για τα οποία μπορείς να διαθέσεις, ακόμα και το ποσό των 5 ευρώ.

Κι αρχίζεις να χαζεύεις τους θησαυρούς του, οι οποίοι προέρχονται απ’όλο τον κόσμο. Εκεί θα βρεις ρουχισμό, αξεσουάρ, αλλά και είδη σπιτιού, από Ινδία, Μαρόκο, Παρίσι,Αφγανιστάν, Ιταλία, Κωσταντινούπολη, Αγγλία, κι από όποιο μέρος του κόσμου μπορείς να φανταστείς.
Ακόμη θα βρεις κομμάτια άλλων διάσημων σχεδιαστών, και φυσικά τις δικές του υπέροχες δημιουργίες σε ρούχα και κοσμήματα, τα οποία φιγουράρουν σε βιτρίνες  σε όλο τον κόσμο. Άλλα υπερμεγέθη θεατρικά, κι άλλα λιτά με μοναδικά σχήματα, καλύπτουν όλα τα γούστα.

Στην μικρή του αυλή θα δεις τον Κάρλο, τον παπαγάλο που μιλάει ακατάπαυστα, και θα πιάσεις ψιλοκουβεντούλα!
Θα δεις τον Λουτσιάνο και την μις Νταίζη μαζί με τα γατάκια της, τις διάσημες και πιο φωτογραφημένες γατούλες του νησιού. 
Κι αν είσαι τυχερός, θα δεις και τον ίδιο τον σχεδιαστή μαζί με τον συνεργάτη του Γιάννη Λεμπέση, να πίνουν το ποτό τους στην αυλή, και να σε υποδέχονται φιλόξενα.

 Le Cotecheri Σέριφος

 Δημήτρης Ντάσσιος- Γιάννης Λεμπέσης

 Λουτσιάνο

 Κάρλος  Le Cotecheri Σέριφος

 Γιάννης Λεμπέσης και μπαμπάς του Κάρλο

 Δημιουργία από την κολεξιόν Theros 

Le Cotecheri Σέριφος

Μις Νταίζυ ανάμεσα σε υπέροχα κομμάτια

 Λουτσιάνο

Στην χώρα της Σίφνου, βρίσκεται το δεύτερο μπιζουδάκι Le Cotecheri by dassios.
Πολύ μεγαλύτερο αυτή την φορά, το κτίριο είναι ένα παλιό Σιφναίϊκο σπίτι. 
Έχει τρεις χώρους, που έχουν βαφτεί σε κόκκινα, πορτοκαλί, κίτρινα χρώματα, σε στυλ Ισπανικό-Μαροκινό, κι έχει το άρωμα άλλων όμορφων, ρομαντικών εποχών.
Έχεις έντονα αυτήν την αίσθηση, της άλλης  εποχής, και αυτό γιατί  έχει γίνει μια ιδιαίτερη τεχνική παλαίωσης, που δίνει την αίσθηση του ξεβαμμένου από υγρασία και χρόνια τοίχου, την οποία έκανε ο ίδιος ο σχεδιαστής, με πολύ μεράκι κι αγάπη, παντρεύοντάς την με την αρχιτεκτονική του νησιού. 

Στην περιήγησή σου στο εσωτερικό του, θα βρεις ανάλογα κομμάτια με της Σερίφου, σε ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία και ποσότητα. Όλα μοναδικά, κι επιλεγμένα από τον ίδιο τον σχεδιαστή, υψηλής αισθητικής και ποιότητας, σε τιμές όμως πάλι πολύ προσιτές.

Στην αυλή του υπάρχει μια υπέροχη πικροδάφνη, η οποία το βράδυ φωτίζεται, και οι επισκέπτες δεν μπορούν ν’αντισταθούν, απ’το να βγάλουν μια φωτογραφία μπροστά της.
Από κάτω της ξεκουράζεται ο Κάρλος ο λαλίστατος παπαγάλος, ο οποίος φυσικά επισκέπτεται και την Σίφνο.
Επίσης θα δεις τον Φοίβο, τον υπέροχο κοκονάκο σκυλάκο, να σ’εξυπηρετεί στο ταμείο! 

 Le Cotecheri Σίφνος

 Φοίβος

 Le Cotecheri Σίφνος

 Ο Κάρλος και στην Σίφνο!

 Η αυλή με την πικροδάφνη

 Πελάτισσα δοκιμάζει…

Tα Le Cotecheri είναι πραγματικά μοναδικά, γιατί είναι φτιαγμένα με πολύ αγάπη, κι αντιπροσωπεύουν τον καλλιτεχνικό ψυχισμό του σχεδιαστή, όπως εξομολογήθηκε άλλωστε κι ο ίδιος. Μην παραλείψετε να τα επισκεφθείτε. Θα τα βρείτε ανοιχτά κάθε μέρα (11.00-14.00, 18.00-00.00).

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη του Δημήτρη Ντάσσιου εδώ .

Blogger, Actress, Fashion Editor, Artist, κι όλα αυτά τα εντυπωσιακά και κουλά που δεν καταλαβαίνει κανείς. Με λίγα λόγια, ενδυματολόγος, ηθοποιός, νομίζει καλλιτέχνης, και γενικώς μια τρελλή που γράφει διάφορα, και νομίζει ότι τα διαβάζουν.

YOU MIGHT ALSO LIKE

RECENT POSTS

Close Menu